توسعه دانش‌بنیان تنها راه عبور البرز از چالش‌های اقتصادی است
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۵۴۱۰۵

توسعه دانش‌بنیان تنها راه عبور البرز از چالش‌های اقتصادی است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با اشاره به شرایط خاص اقتصادی کشور گفت: همراهی با اصلاحات اقتصادی دولت باید همزمان با رفع موانع تولید، سرمایه‌گذاری و توسعه پایدار، به‌ویژه در حوزه صنایع دانش‌بنیان، دنبال شود.

توسعه دانش‌بنیان تنها راه عبور البرز از چالش‌های اقتصادی است

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمد انصاری مدیرکل صمت البرز، با تأکید بر ضرورت نگاه توأمان به اصلاحات اقتصادی و توسعه پایدار اظهار کرد: مشکلات اقتصادی و جراحی‌های ضروری دولت نباید موجب توقف مسیر توسعه شود و در کنار این اصلاحات، توجه به رفع موانع بخش خصوصی، تولید و سرمایه‌گذاری ضروری است.

وی با اشاره به تصمیم دولت در خصوص اصلاح نظام ارزی و حرکت به سمت تک‌نرخی شدن ارز افزود: اداره اقتصاد با ارز چندنرخی به رانت، فساد و ناامنی اقتصادی منجر می‌شود و اگرچه دولت به‌درستی به ریشه مشکل پرداخته، اما بدون حل همزمان مسائل تولید، سرمایه‌گذاری و شبکه توزیع، آثار این تصمیم به‌طور کامل نمایان نخواهد شد.

انصاری با بیان اینکه جلسات کمیته سرمایه‌گذاری استان در راستای تحقق شعار سال و به دستور استاندار البرز برگزار می‌شود، تصریح کرد: در هفت جلسه گذشته بخش قابل‌توجهی از موانع طرح‌های سرمایه‌گذاری استان بررسی و بسیاری از پروژه‌ها با همکاری دستگاه‌های عضو، به مرحله حل‌وفصل رسیده‌اند.

مدیرکل صمت البرز همچنین با اشاره به مصوبه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان گفت: گروه کاری دانش‌بنیان با محوریت اداره‌کل صمت به‌عنوان یکی از ارکان اصلی تصمیم‌سازی در توسعه صنعتی استان شکل گرفته و سومین جلسه آن نیز برگزار شده است.

انصاری گفت: بخشی از طرح‌های سرمایه‌گذاری استان در حوزه دانش‌بنیان فعال هستند و به همین دلیل، جلسات سرمایه‌گذاری و دانش‌بنیان به‌صورت همزمان برگزار می‌شود.

وی در ادامه با ارائه آمار‌های حوزه دانش‌بنیان استان البرز اعلام کرد: ۳۱۸ پروانه بهره‌برداری صنعتی دانش‌بنیان با اشتغال بیش از ۳۲ هزار نفر و سرمایه‌گذاری ۱۰۷ هزار میلیارد تومان صادر شده و ۱۵۹ جواز تأسیس دانش‌بنیان نیز با اشتغال‌زایی حدود ۱۸ هزار نفر و سرمایه‌گذاری بیش از ۸۱ هزار میلیارد تومان به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: البرز رتبه نخست کشور در فروش محصولات دانش‌بنیان و رتبه چهارم از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان را دارد.

انصاری با اشاره به کمبود زمین صنعتی در استان خاطرنشان کرد: با توجه به این محدودیت، سیاست استان حرکت به سمت صنایع دانش‌بنیان، کم‌آب‌بر و دارای ارزش افزوده بالاست؛ صنایعی که در فضای کمتر، بازده اقتصادی بیشتری ایجاد می‌کنند.

انصاری از پیشنهاد‌های حمایتی مطرح‌شده برای شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله لحاظ شدن دانش فنی به‌عنوان سرمایه، تسهیل تغییر کاربری، ایجاد کریدور ارزی مستقل، تسهیل ثبت سفارش و ترخیص کالا و تقویت سازوکار ارزش‌گذاری برند و دانش فنی خبر داد و تأکید کرد: تمرکز بر توسعه دانش‌بنیان می‌تواند پیشران اصلی رشد صنعتی، اشتغال پایدار و افزایش بهره‌وری در استان البرز باشد.

پربازدیدترین آخرین اخبار